Galama's & Galema's

Jacobus Antonius Galama

Jacobus Antonius Galama

Mannelijk 1925 - 2010  (85 jaar)

Persoonlijke informatie    |    Media    |    Gebeurteniskaart    |    Alles    |    PDF

 • Naam Jacobus Antonius Galama 
  Roepnaam Jaap / Jap  
  Geboren 15 sep 1925   Scharnegoutum Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie 
  Geslacht Mannelijk 
  Stamnr 3385  
  Beroep automonteur, garagehouder 
  Overleden 13 okt 2010  Oosterwolde Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie 
  Persoon-ID I2551  Oosterend
  Laatst gewijzigd op 19 mei 2018 

  Vader Jozef Klazes Galama,   geb. 15 aug 1889 , Scharnegoutum Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie,   ovl. 18 mei 1977 , Heerenveen Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie  (Leeftijd 87 jaar) 
  Moeder Maria Regina Douwes Hettinga,   geb. 11 aug 1889 , Sandfirden Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie,   ovl. 1 apr 1971 , Sint Nicolaasga Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie  (Leeftijd 81 jaar) 
  Getrouwd 12 mei 1917   Blauwhuis Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie 
  Foto's
  Fto-F1735-02-HetgezinvanJozefenMariaReginaGalama-Hettingav.l.n.r.Monica,Nicolaas,vaderJozef,Christina,Tjebbe,Agatha,Douwe,moederMariaenJacobus
  Fto-F1735-02-HetgezinvanJozefenMariaReginaGalama-Hettingav.l.n.r.Monica,Nicolaas,vaderJozef,Christina,Tjebbe,Agatha,Douwe,moederMariaenJacobus
  Het gezin van Jozef en Maria Regina Galama-Hettinga v.l.n.r. Monica, Nicolaas, vader Jozef, Christina, Tjebbe, Agatha, Douwe ,moeder Maria en Jacobus
  (Levens)Verhalen
  Vhl-F1735-01
  Vhl-F1735-01
  Het gezin van Jozef en Maria wordt als enig katholiek gezin in De Tike in het begin met argusogen bekeken. Ze gaan in Drachten ter kerke in het Franciscaner klooster. Om ter communie te gaan moet je "nuchter" zijn, pas na de communie mag er worden gegeten. Dat gebeurt dan bij de broeders/paters van het klooster. Als "tegenprestatie" krijgt Maria vaak een zak te stoppen sokken van de broeders en paters mee. De week daarop worden deze gestopt weer terugbezorgd. De broeders en paters leveren ook wel eens gratis arbeidskracht aan Jozef door mee te helpen bij de hooi-oogst.
  Gezins-ID F1735  Gezinsblad  |  Familiekaart

  Gezin Geertje Wal Van Der 
  Kinderen 
   1. Geertje Galama
   2. Jozef Galama
  Gezins-ID F1861  Gezinsblad  |  Familiekaart

 • Gebeurteniskaart
  Link naar Google MapsGeboren - 15 sep 1925 - Scharnegoutum Link naar Google Earth
  Link naar Google MapsOverleden - 13 okt 2010 - Oosterwolde Link naar Google Earth
   = Link naar Google Earth 

 • Foto's
  Fto-I2551-01-JacobusAntoniusGalama
  Fto-I2551-01-JacobusAntoniusGalama
  Jacobus Antonius Galama

  (Levens)Verhalen
  Vhl-I2551-01
  Vhl-I2551-01
  In zijn jeugd krijgt Jap een ernstig ongeluk. Hij komt in De Tike met zijn fiets onder een met twee paarden bespannen boerenwagen en krijgt een trap tegen het hoofd van één van de paarden. Hij wordt in bewusteloze toestand binnengebracht bij de eigenaar van de paarden: boer Albert Bosma. Volgens een te hulp geroepen arts zal opname in het ziekenhuis gezien de ernst van de coma waarin Jap is geraakt niet meer baten. Nadat hij thuis nog enkele weken in coma ligt, komt Jap na verloop van tijd toch weer bij zijn positieven, en uiteindelijk kan hij zijn normale leven weer oppakken. Een medisch wonder?
  Jap wordt na zijn herstel door boer Bosma ieder jaar uitgenodigd om op de dag van het ongeval bij hem thuis een sigaar te komen roken op de goede afloop.