Galama's & Galema's

Michiel Haije GalamaPersoonlijke informatie    |    Media    |    Aantekeningen    |    Alles    |    PDF

 • Geslacht Mannelijk 
  Persoon-ID I3668  Oosterend
  Laatst gewijzigd op 31 jan 2015 

  Vader Ysbrand Nicolaas Galama 
  Moeder Jourica Susanna Witteveen,   geb. 31 aug 1926 , Bolsward Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie,   ovl. 19 feb 2017, Joure Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie  (Leeftijd 90 jaar) 
  Gezins-ID F1874  Gezinsblad  |  Familiekaart

  Gezin 1 Maria Theodora Homan 
  Kinderen 
   1. Ysbrand Haije Galama
   2. AnnegrÉ Galama
  Laatst gewijzigd op 31 jan 2015 
  Gezins-ID F2353  Gezinsblad  |  Familiekaart

  Gezin 2 Pieta Beerda,   geb. 29 jul 1960, Baflo Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie 
  Kinderen 
   1. Sanne Galama
  Laatst gewijzigd op 31 jan 2015 
  Gezins-ID F2805  Gezinsblad  |  Familiekaart

 • (Levens)Verhalen
  Vhl-I3668-01
  Vhl-I3668-01
  Als Michiel in militaire dienst is in Venlo, maakt een krant onder de titel "Soldaat maakt wilde rit met drietonner" gewag van dat hij er rond middernacht met een drietonner (=vrachtwagen) vandoor is gegaan vanaf het kazerneterrein. Hij rijdt met hoge snelheid door de kazernepoort en vervolgt zijn weg door de stad. Dat blijft natuurlijk niet onopgemerkt; een tweetal patrooillewagens zet de achtervolging in om aan de rit een einde te maken. Dat lukt na veel moeite, echter niet nadat Michiel de politiewagen, die hem een stopteken geeft, aanrijdt. Al met al veel schade aan voertuigen en materiaal.
  Vhl-I3668-01
  Vhl-I3668-01
  Michiel zet in 1190 via de Stichting Steun Ziekenhuizen Oost-Polen een hulpactie op touw voor twee ziekenhuizen in Sanok, een stad dicht bij de Tsjechische grens. Hij slaagt erin de ergste nood daar te lenigen door afschreven spullen van ziekenhuizen in Nederland naar Sanok te brengen.
  Hij komt, samen met de verpleegkundigen Frank Ploestra en Rinze Bijma, per toeval terecht in Sanok. Hij gaat er kijken op basis van de verhalen van zijn vriend (en ver familielid) Jos Witteveen. Wat ze in Sanok zien overtuigt hen ervan dat ze in actie moeten komen. Er wordt daar met veel ge´mproviseerde en zeer verouderde middelen gewerkt. Hun inzameling van allerlei medische apparatuur verloopt succesvol; het meeste materiaal komt van het Academisch Ziekenhuis Groningen en twee Rotterdamse ziekenhuizen die gefuseerd zijn. Er wordt voor bijna F 200.000,- aan materiaal verzameld. Als de problemen rond het vervoer naar Polen zijn opgelost, kan de bijna 40 kubieke meter aan medische en 50 kubieke meter aan materiŰle hulpgoederen naar Polen worden overgebracht. Tussendoor wordt ook nog een vakantie naar Nederland georganiseerd voor circa 30 kinderen uit het weeshuis van Sanok.

 • Aantekeningen  Tenminste nog ÚÚn levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven.