Galama's & Galema's

(Levens)Verhalen

» Allemaal zien     «Vorige «1 ... 202 203 204 205 206 207 208 209 210 ... 538» Volgende»     » Dia voorstelling

Vhl-I2605-01

Evert werkt al op jonge leeftijd mee op de boerderij. Boer worden zit er echter niet in, omdat zijn ouders de boerderij verkopen en naar Utrecht vertrekken. Via pater Titus Brandsma lukt het hem de hotelvakschool in Den Haag te gaan volgen. Na de Tweede Wereldoorlog besluit hij iets van de wereld te willen zien en hij solliciteert bij met succes een scheepvaartmaatschappij. Op het laatste ogenblik ziet hij toch af van deze baan en hij probeert een baan in de luchtvaart te krijgen. Zo belandt hij bij de KLM; daar maakt hij 15.000 vlieguren. Zijn eerste grote vlucht is naar Batavia; er wordt dan nog met oude machines gevlogen die gediend hebben voor troepentransporten. Ze hebben nogal wat storingen, en omdat onderdelen in die tijd moeilijk te krijgen zijn is de kennis en vaardigheden van de mecanicien essentieel om te blijven vliegen.
Evert maakt een aantal bijzondere vluchten mee. In 1947 vliegt hij op de eerste Constellation van de KLM van New York naar Schiphol in de recordtijd van 11 uur en 23 minuten. Evert maakt ook enige tijd deel uit van de bemanning van een door de sjah van PerziŽ gecharterd vliegtuig dat de sjah vanuit Rome naar Teheran moet brengen. In 1961 krijgt de KLM opdracht van de regering om militairen naar Nieuw-Guinea te brengen. Om geen ruchtbaarheid aan deze vluchten te geven, wordt niet de gebruikelijke route gevlogen; de reis gaat via Curacao, Lima, Tahiti en Nouw Mea. Als chefpurser van de AziŽ- en AustraliŽlijn maakt Evert zon vlucht mee.
Evert is in 1955 voor de duur van 9 maanden manager van het nieuwe KLM-hotel in Biak (Nieuw-Guinea). Hij werkt in die tijd mee aan voedseldroppings voor de hongerende bevolking in het gebied van de wisselmeren.
Op verzoek van de KLM vervult Evert ook een aantal speciale opdrachten, zoals het trainen van personeel van andere luchtvaartmaatschappijen.
Bij zijn afscheid bij de KLM ontvangt Evert een zilveren gedenkpenning.Eigenaar/BronGalema-Galama Familieboek
Verbonden metEvert Hugo Galama

» Allemaal zien     «Vorige «1 ... 202 203 204 205 206 207 208 209 210 ... 538» Volgende»     » Dia voorstelling