Galama's & Galema's

Nicolaas Cornelis Galama

Nicolaas Cornelis GalamaPersoonlijke informatie    |    Media    |    Aantekeningen    |    Alles    |    PDF

 • Geslacht Mannelijk 
  Persoon-ID I2545  Oosterend
  Laatst gewijzigd op 2 mrt 2015 

  Vader Jozef Klazes Galama,   geb. 15 aug 1889 , Scharnegoutum Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie,   ovl. 18 mei 1977 , Heerenveen Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie  (Leeftijd 87 jaar) 
  Moeder Maria Regina Douwes Hettinga,   geb. 11 aug 1889 , Sandfirden Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie,   ovl. 1 apr 1971 , Sint Nicolaasga Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie  (Leeftijd 81 jaar) 
  Getrouwd 12 mei 1917   Blauwhuis Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie 
  Foto's
  Fto-F1735-02-HetgezinvanJozefenMariaReginaGalama-Hettingav.l.n.r.Monica,Nicolaas,vaderJozef,Christina,Tjebbe,Agatha,Douwe,moederMariaenJacobus
  Fto-F1735-02-HetgezinvanJozefenMariaReginaGalama-Hettingav.l.n.r.Monica,Nicolaas,vaderJozef,Christina,Tjebbe,Agatha,Douwe,moederMariaenJacobus
  Het gezin van Jozef en Maria Regina Galama-Hettinga v.l.n.r. Monica, Nicolaas, vader Jozef, Christina, Tjebbe, Agatha, Douwe ,moeder Maria en Jacobus
  (Levens)Verhalen
  Vhl-F1735-01
  Vhl-F1735-01
  Het gezin van Jozef en Maria wordt als enig katholiek gezin in De Tike in het begin met argusogen bekeken. Ze gaan in Drachten ter kerke in het Franciscaner klooster. Om ter communie te gaan moet je "nuchter" zijn, pas na de communie mag er worden gegeten. Dat gebeurt dan bij de broeders/paters van het klooster. Als "tegenprestatie" krijgt Maria vaak een zak te stoppen sokken van de broeders en paters mee. De week daarop worden deze gestopt weer terugbezorgd. De broeders en paters leveren ook wel eens gratis arbeidskracht aan Jozef door mee te helpen bij de hooi-oogst.
  Gezins-ID F1735  Gezinsblad  |  Familiekaart

  Gezin Agnes Margaretha Konst 
  (Levens)Verhalen
  Vhl-F1858-01
  Vhl-F1858-01
  Als Klaas kennismaakt met Agnes, woont hij op een boerderij in Terhorne, met een schitterend uitzicht over het Snekermeer. De boerderij is nagenoeg alleen bereikbaar per boot; via de weg is het een heel eind omrijden. Agnes ziet het niet zitten om zo eenzaam te wonen. Er wordt daarom uitgekeken naar een andere boerderij. Die wordt gevonden in Lemmer.
  Gezins-ID F1858  Gezinsblad  |  Familiekaart

 • Foto's
  Fto-I2545-01-NicolaasCornelisGalama
  Fto-I2545-01-NicolaasCornelisGalama
  Nicolaas Cornelis Galama

  (Levens)Verhalen
  Vhl-I2545-01
  Vhl-I2545-01
  Klaas wordt in 1993 wereldkampioen "seineharjen" (het scherpen van de zeis).
  Zijn belangstelling voor het echter boerenhandwerk uit zich ook tijdens oogstfeesten en braderieën. Hij laat daar zijn kunde zien in het handmatig maaien met de zeis. Deze liefhebberij ontstaat bij hem al op jeugdige leeftijd. Onderweg naar school in Roodhuis ziet hij mannen langs de bermen maaien. Als hij het ook eens mag proberen, blijkt zijn aanleg voor dit werk.

 • Aantekeningen  Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven.