DOCHTERS VAN YSBRAND KLAZES

Ysbrand Klazes en Ytje Jans Siemonsma hadden drie zonen en vijf dochters. De dochters heetten Froukje, Trijntje, Sytske, Sjutje en Teatske.

Deze geschiedenis van de dochters van Ysbrand Klazes Galema en Ytje Jans Siemensma en hun nakomelingen is gebaseerd op de serie artikelen die door Joseph Galama (i408) voor de familiekrant is geschreven. Deze artikelen zijn verschenen in 2008, 2009 en 2010.
De vijf dochters van IJsbrand Klazes zijn met behulp van talrijke bijdragen van hun nakomelingen weer tot leven gekomen. Hun herinneringen kwamen meestal pas los wanneer zij hun fotoboeken openden en eindeloos begonnen te vertellen. Zonder deze verhalen was het voor Joseph volstrekt onmogelijk geweest deze geschiedenis te schrijven.

De geschiedenis van de dochters en hun nakomelingen zijn per dochter afzonderlijk beschreven. Ze kunnen benaderd te worden door op de link op de naam van de dochter te klikken.
Er zijn talrijke onderlinge verbanden tussen de de familie Galema/Galama en de families waarmee de dochters en hun nakomelingen trouwen. Die kunnen ook met behulp van de digitale stamboom  uitgezocht worden.

0 Froukje

0 Trijntje

0 Sytske

0 Sjurtje

0 Teetske

 De verhalen zullen stap voor stap nog van foto's voorzien worden.